Feestelijke charterbijeenkomst Kiwanis Venlo Fides

Op zaterdag 1 september vierde Kiwanis Venlo Fides met een charterbijeenkomst dat ze officieel is toegetreden tot Kiwanis International.

Samen met onze gasten maakten we er een onvergetelijk dag van. Met trots hebben wij, mede dankzij onze sponsoren CityCinema Venlo en Speelpark Klein Zwitserland, een cheque van 5000 euro mogen overhandigen aan de Voedselbank Venlo en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Venlo.

Deze cheque maakte het mogelijk 50 gezinnen met in totaal 112 basisschoolkinderen een jaarkaart voor het Speelpark Klein Zwitserland aan te bieden. Een groep van 50 jongeren tussen de 12 en 18 ontvingen een entree bewijs voor avondje bioscoop bij CityCinema.

Een speciaal moment was er tijdens de uitreiking van de charter door de gouverneur Kiwanis Nederland, Det Verhoeven. Wij wisten haar te verrassen met de uitreiking van een speciaal voor en door Fides ontworpen halssieraad, een bijzonder collier waarin de zo bekende speldjes kunnen worden gedragen.

Extra trots waren we ook dat mevrouw Marij Pollux, wethouder duurzaamheid, cultuur en evenementen, namens Ben W ons kwam toespreken. Zij mocht tevens de eerste VenloPlu in ontvangst nemen. Daarmee werd meteen onze nieuwe fundraising project voor 2018 - 2019 geïntroduceerd.
Een echte Venlose Plu met de tekst ’t Majjemp. Met de verkoop van deze paraplu hopen wij weer veel geld op te kunnen halen voor onze goede doelen. Mede dankzij onze sponsor Deblé, komt vrijwel het gehele bedrag van 15 euro rechtstreeks ten goede aan deze doelen.

Speciale collier hanger

Voor de dames van Kiwanis Venlo Fides maakte een van onze leden, Ruth Geraerdts, een prachig en uniek sieraad